Sałatka makaronowa na ciepło

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo chętnie pomagam w kuchni.

Składniki:

  • ● 30 dag makaronu muszelki
    ● 15 dag wędliny
    ● biała część pora
    ● 5 pieczarek
    ● tłuszcz do smażenia
    ● sól, pieprz
    Sos czosnkowy:
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 1/2 małego jogurtu naturalnego
    ● 2 łyżki majonezu
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sałatka makaronowa na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej
    wodzie. Odcedzamy.
  • 2. Przygotowujemy sos:
    czosnek obieramy i przeciskamy
    przez praskę. Następnie
    rozcieramy ze szczyptą
    soli. Dodajemy jogurt naturalny
    i majonez. Mieszamy.
  • 3. Pieczarki i pora oczyszczamy.
    Kroimy w półplasterki.
    Wędlinę kroimy w kostkę
    i podsmażamy razem z pieczarkami
    i porem. Mieszamy
    z makaronem. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 4. Sałatkę przekładamy do
    salaterki. Polewamy sosem
    czosnkowym. Podajemy na
    ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować