Sałatka makaronowa

0 (0 ocen)

Sałatka która jest fajnym dodatkiem do mięsa i wędlin. Zawsze sprawdza się na różnych uroczystościach.

Składniki:


  • 250 g makarony drobne muszelki
    150 g papryki konserwowej
    200 g ogórków kiszonych
    0,5 puszki kukurydzy
    0,5 puszki groszku
    1 łyżka koperku (u mnie mrożony)
    2-3 łyżki majonezu
    sól, pieprz do smaku

Sałatka makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i odsączyć. Ogórki kiszone obrać z skórki i pokroić w kostkę. Paprykę konserwową pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Dodać koperek oraz pokrojone i odsączone warzywa do makaronu, przemieszać. Dodać majonez, wymieszać i doprawić do smaku. Sałatkę przykryć folią i odłożyć w zimne miejsce do przegryzienia smaków. Przed podaniem ponownie wymieszać ewentualnie ponownie doprawić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy