Sałatka makaronowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem pedagogiem szkolnym. Ta sałatka jest wynikiem eksperymentów z przyjaciółmi sprzed wielu lat.

Składniki:

  • ● 1 op. (500 g) makaronu świderki
    ● 3 łyżki majonezu
    ● 30 dag szynki
    ● 30 dag żółtego sera
    ● 1 duża czerwona papryka
    ● 1 duża żółta papryka
    ● 1 duża zielona papryka
    ● 5 pomidorów
    ● 5 ogórków
    ● sól
    ● pieprz
    ● dowolna mieszanka ziół

Sałatka makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy
    w lekko osolonej
    wodzie, odcedzamy
    i studzimy.
  • 2. Warzywa myjemy.
    Ogórki obieramy,
    papryki przekrawamy
    na pół,
    usuwamy gniazda
    nasienne. Szynkę,
    ser oraz warzywa
    kroimy w kostkę
    i dodajemy do makaronu.
    Mieszamy
    z majonezem, doprawiamy
    solą, pieprzem
    i ziołami.
  • 3. Odstawiamy na
    godzinę, aby sałatka
    się przegryzła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy