Sałatka kuskus z tuńczykiem, ogórkiem, jajkiem i czerwoną fasolą

4.5 (166 ocen)

Dziś również proponuję szybką sałatkę z kaszy kuskus, tuńczyka oraz fasoli, kukurydzy i ogórków. Sos to majonez wymieszany z odrobiną musztardy rosyjskiej. Bardzo pożywna wersja sałatki, którą można zabrać do pracy, na piknik czy imprezę.

Składniki:

  • szklanka kaszy kuskus
    3 jajka
    puszka tuńczyka w oleju roślinnym
    puszka kukurydzy konserwowej
    puszka czerwonej fasoli
    3-5 ogórki konserwowe
    5 pomidorków cherry
    sól
    pieprz
    3 łyżki majonezu
    pół łyżeczki musztardy rosyjskiej
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka kuskus z tuńczykiem, ogórkiem, jajkiem i czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Dwa pokroić w ćwiartki, jedno posiekać. Kaszę kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu, wystudzić. Ogórki pokroić w drobna kostkę, kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Do miski dodać fasolę, kukurydzę, kaszę, posiekane jajko, tuńczyka, doprawić przyprawami i wymieszać. Majonez wymieszać z musztardą, dodać do sałatki i dokładnie wymieszać.
  • 2. Sałatkę przełożyć do salaterki, na wierzchu ułożyć przekrojone pomidorki o raz ćwiartki jajek. Całość posypać solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować