Szybka w przygotowaniu, bardzo sycąca i w mig znikająca z talerza!
30 min
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
1 mała papryka
5 – 6 rzodkiewek
1 cebula
1 mały por
Puszka kukurydzy konserwowej
Słoiczek marynowanej cebulki perłowej
30 dag sera żółtego
Majonez
Śmietana 12%
Sól, pieprz, przyprawa do kurczaka lub do gyrosa
Sałatka kurczakowo - warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta umyć i pokroić w drobną kostkę, oprószyć przyprawami. Usmażyć na dużym ogniu, do zrumienienia mięsa. Ostudzić. Paprykę, rzodkiewki, cebulę i ser pokroić w drobną kostkę. Pora w krążki. Kukurydzę i cebulkę perłową odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki ze sobą połączyć, dodać śmietanę i majonez według własnego gustu. Doprawić solą i pieprzem.
Komentarze