Sałatka kreteńska

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę sałatkę nauczyli mnie robić sympatyczni greccy kucharze podczas mojego ostatniego pobytuna Krecie.

Składniki:

  • 2 małe puszki rozdrobnionego tuńczyka
    mały słoik oliwek nadziewanych papryką
    1/2 kapusty pekińskiej
    2 pomidory
    cebula
    oliwa z oliwek
    pieprz ziołowy
    bazylia
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka kreteńska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwki osączamy, przekrawamy na pół. Kapustę myjemy, osuszamy i kroimy
    w paski. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy.
  • 2. Warzywa mieszamy z tuńczykiem. Polewamy oliwą. Oprószamy pieprzem i bazylią. Mieszamy.
  • 3. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Posypujemy sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować