Sałatka kolorowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Prowadzę kulinarny blog. Jestem też żoną i mamą. Pracuję jako pielęgniarka.

Składniki:

  • ● po 3 plastry szynki i sera radamer
    ● po garści czerwonej i czarnej porzeczki oraz groszku
    ● sałata fryzyjska
    ● łyżka musztardy bawarskiej
    ● łyżeczka miodu
    ● oliwa
    ● sok z 1/2 limonki
    ● sos sojowy
    ● listki mięty
    ● sól
    ● pieprz

Sałatka kolorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę smarujemy musztardą,
    przykrywamy serem,
    zwijamy w rulonik, zawijamy
    w folię aluminiową i wkładamy
    na godzinę do lodówki.
  • 2. Z miodu, oliwy, sosu i soku
    robimy sos. Doprawiamy. Sałatę
    myjemy, osuszamy, rwiemy
    w kawałki. Dodajemy miętę,
    1/2 groszku i porzeczek,
    polewamy 1/2 sosu, mieszamy
    i rozkładamy na talerzach.
  • 3. Z ruloników zdejmujemy
    folię i kroimy w 1-cm kawałki.
    Układamy na sałatce, posypujemy
    resztą groszku i porzeczek,
    skrapiamy sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

08-2010

Komentarze

Podobne przepisy