Sałatka koktajlowa z uszkami i krewetkami

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szybko znika ze stołu. Zrobiła furorę na przyjęciu z okazji moich okrągłych 30. urodzin.

Składniki:

  • ● 45 dag uszek z grzybami
    ● 15 dag wędzonego fileta z kurczaka
    ● ogórek wężowy
    ● 3 czubate łyżki majonezu
    ● 10 dag sera morskiego
    ● 10 dag kukurydzy z puszki
    ● 8 dag polędwicy sopockiej
    ● 2 pomidory
    ● 10 dag krewetek koktajlowych
    ● 7 dag białej części pora
    ● 2 ząbki czosnku
    ● op. sałatkowego sosu koperkowo-ziołowego
    ● sól
    ● pieprz
    ● bazylia
    ● oregano
    Do dekoracji:
    ● gałązka natki pietruszki
    ● plastry cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Uszka Polędwica

Sałatka koktajlowa z uszkami i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Uszka gotujemy w osolonym wrzątku. Dokładnie odcedzamy, studzimy.
  • 2. Fileta, polędwicę, ogórka, ser, pomidory i pora kroimy
    w małą kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy.
  • 3. Krewetki gotujemy w lekko osolonym wrzątku. Następnie odcedzamy.
  • 4. Uszka, fileta, polędwicę, ser i warzywa wkładamy do miski. Wsypujemy sos sałatkowy. Dodajemy majonez i obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Schładzamy.
  • 5. Przed podaniem sałatkę dekorujemy listkami natki pietruszki i plastrami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować