Sałatka kalafiorowo-brokułowa

4.5 (194 ocen)

  • 20 min

Przepis na tę sałatkę moja mama przyniosła od koleżanki. Oryginalnie były w niej również orzechy włoskie, ja je pominęłam. Sekret tej sałatki tkwi w konsystencji warzyw... powinny być chrupiące i półtwarde.

  • 20 min

Składniki:

  • ½ dużego kalafiora
    ½ brokuła
    3-4 łyżki jogurtu naturalnego (ewentualnie kwaśnej śmietany)
    3 łyżki pestek dyni
    płatki papryki
    sól
    czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pesto

Sałatka kalafiorowo-brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior i brokuły gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Warzywa powinny być pół twarde i chrupiące. Dzielimy je na małe różyczki. Dodajemy jogurt naturalny, posypujemy pestkami dyni i płatkami papryki. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Przekładamy do salaterki lub na talerze. Dekorujemy kilkoma różyczkami brokuła, płatkami papryki i pestkami dyni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kalafior Pestki Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować