Sałatka jarzynowa z pieczarkami i serem

4.5 (184 ocen)

  • 45 min

Sałatka jarzynowa jest klasykiem na naszych stołach, dzisiaj proponuję wersję nieco odmienioną z pieczarkami i serem.

  • 45 min

Składniki:

  • jajka ugotowane na twardo 6 sztuk
    marchewka 2 sztuki
    pietruszka 1 mała
    groszek konserwowy 1 puszka
    majonez
    sól i pieprz
    ogórek konserwowy 3 sztuki
    seler 1/4 sztuki
    musztarda delikatesowa 1 łyżeczka
    pieczarki 3 duże
    ser żółty 100 g
    olej do smażenia
    cebula 1/2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Studzimy. Warzywa gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy, obierani i kroimy w kostkę. Można użyć warzyw z rosołu. Cebulę drobno siekamy. Ogórki kroimy w półplasterki. Groszek odcedzamy, jajka kroimy w kostkę, a ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Wszystkie składniki mieszamy razem z musztardą i majonezem. Doprawiamy do smaku solą oraz pierzem. Dekorujemy, np. posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować