Sałatka jajeczno-groszkowa

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Sałatkę robi się szybko i jest bardzo smaczna.

  • 20 min

Składniki:

  • ● ok. 200 ml gotowego sosu tatarskiego
    ● puszka groszku
    ● 5-6 jajek
    ● kilka plastrów ogórka
    ● kilka listków natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Sos tatarski

Sałatka jajeczno-groszkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy
    w małą kostkę.
  • 2. Groszek starannie odcedzamy z zalewy. Dodajemy jajka oraz sos tatarski. Mieszamy. Dekorujemy plastrami ogórka i listkami natki pietruszki.

Porady

Sos tatarski: posiekać kilka grzybków marynowanych i korniszonów, wymieszać z majonezem i jogurtem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować