sałatka jajeczna z tuńczykiem i rzodkiewką

4.51 (178 ocen)

  • 45 min

Warstwowa sałatka, łatwa do zrobienia. Idealna na imprezy lub Wielkanocny stół. Dla zaostrzenia smaku można dodać czerwoną cebulę.

  • 45 min

Składniki:

  • 6 jajek
    1/2 szklanki ryżu
    1 puszka tuńczyka
    mały kawałek żółtego sera
    8 rzodkiewek
    4 ogórki korniszone
    1/2 puszki kukurydzy
    5 łyżek majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Sałatka jajeczna z tuńczykiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Oddzielić białka od żółtek. Ogórki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z czosnkiem, jogurtem, solą i pieprzem. Na dnie miski rozłożyć ryż. Posmarować częścią sosu czosnkowego. Zetrzeć na grubej tarce białka jaj. Wyłożyć tuńczyka. Na tuńczyku ułożyć warstwę ogórków. Następnie wyłożyć kukurydzę. Rozsmarować resztę sosu czosnkowego. Zetrzeć na grubej tarce żółtka, ser żółty a następnie rzodkiewkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzodkiewka Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować