Sałatka jajeczna z rzodkiewką

4.5 (162 ocen)

Szybka, nie skomplikowana sałatka z jajkiem, kiełbasa i rzodkiewką. Dodatek chrzanu dodaje bardzo ciekawego smaczku sałatce:)

Składniki:

  • 1/2 pęczka rzodkiewki
    50 g żółtych pomidorków cherry
    70 g kiełbasy wiejskiej
    3 jajka
    2 ogórki konserwowe
    1/8 cebuli czerwonej
    2 łyżeczki chrzanu tartego ze słoiczka
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki śmietany 30%
    sól,pieprz
    1 łyżka rzeżuchy
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka jajeczna z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki sałatki 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki.
    Warzywa umyć i osuszyć.
    Rzodkiewkę pokroić w ćwiartki i przełożyć do miski. Pomidorki także pokroić w ćwiartki i dodać do rzodkiewki. Cebulę pokroić w cieniutkie pół plasterki. Ogórka konserwowego pokroić w średniej wielkości kostkę. Kiełbasę obrać z osłonki i także pokroić w średniej wielkości kostkę.
  • dodać jajka 2. Jajka pokroić na ćwiartki a następnie każdą pokroić na trzy części. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Do miseczki dodać chrzan, majonez i śmietanę i dobrze wymieszać. Przelać do sałatki i dobrze wymieszać. Przed podaniem posypać posiekaną rzeżuchą.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzodkiewka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować