Sałatka jajeczna z pomidorkami, szczypiorkiem, rodzynkami i dipem ziołowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

pyszna, szybka, prosta i smaczna sałatka:)

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
    pół pęczka świeżego szczypiorku
    kilka sztuk pomidorków koktajlowych
    40 g drobnych rodzynek
    pieprz świezo zmielony
    Dip ziołowy:
    2 łyzki jogurtu naturalnego gęstego
    pół łyzeczki majonezu
    pieprz świeżo zmielony
    zioła:cząber, oregano, koperek, natkA(I INNE WG UZNANIA)

Sałatka jajeczna z pomidorkami, szczypiorkiem, rodzynkami i dipem ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek.
    Pomidorki myjemy kroimy na półowki, szczypiorek myjemy , drobno siekamy.
    Składniki dipu mieszamy ze sobą , doprawiamy do smaku pieprzem.
    Na półmisku składniki łaczymy, dodajemy rodzynki, polewamy dipem ziołowym, na koniec doprawiamy do smaku swiezo zmielonym pieprzem , smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy