Sałatka GYROS

0 (0 ocen)

  • Średni

Sałatka ta pojawia się od czasu do czasu w moim menu. Jest bardzo lubiana i naprawdę znika szybko. Jest bardzo prosta w przygotowaniu

  • Średni

Składniki:


  • - kapusta pekińska (zielona część): 1 sztuka
    - kukurydza konserwowa: 1 puszka
    - czerwona średniej wielkości cebula: 1 sztuka
    - ketchup: 1 szklanka
    - majonez: 1 szklanka
    - przyprawa gyros: 0.5 opakowania
    - olej: 4 łyżki
    - duży filet z kurczaka: 1 sztuka
    - ogórek kiszony: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy, kroimy w niezbyt duże paseczki. Z oleju i przyprawy GYROS przygotowujemy marynatę. Obtaczamy w niej całe pokrojone mięso z kurczaka. Pozostawiamy na co najmniej 20 minut.(Mięso można marynować dłużej, np. zostawić na noc, smak będzie intensywniejszy). Zamarynowane mięso smażymy na patelni około 10 minut.
  • 2. Kapustę drobno szatkujemy. Połowę układamy na dnie salatery. Na kapustę układamy kolejną warstwę - połowę kukurydzy. Na kukurydzę wykładamy pokrojone w kostkę ogórki kiszone i zalewamy całością ketchupu.
  • 3. Cebulę kroimy w kosteczkę kładziemy na warstwę ketchupu. Na nią obsmażone, wystudzone mięso z kurczaka, zasypujemy resztą kukurydzy i zalewamy całością majonezu. Na wierzch wykładamy resztę kapusty pekińskiej.
    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować