Sałatka grzybowa

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ta sałatka jest dużym i miłym zaskoczeniem dla moich gości. Zawsze ze stołu znika jako pierwsza.

Składniki:

  • ● 1 puszka kukurydzy
    ● 8 ma rynowanych grzybków
    ● 2-3 korniszony
    ● 15 dag żółtego sera typu gouda
    ● 1 winne jabłko
    ● sok z cytryny
    ● 1 łyżeczka posiekanego koperku

    Sos:
    2-3 łyżki majonezu
    ● 1-2 łyżki jogurtu
    ● 1 łyżka ostrej musztardy
    ● po szczypcie soli, cukru i pieprzu cayenne
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sosu dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku i schładzamy.
  • 2. Obrane jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Korniszony, grzybki i ser kroimy w kostkę, kukurydzę osączamy. Polewamy sosem i dokładnie mieszamy.
  • 3. Przed podaniem sałatkę posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować