Sałatka gruszkowo-selerowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo szybka i smaczna sałatka, obłędny smak polskich cudów natury, idealnie łamie smak ostrego mięsa.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 seler ( około 0,4kg)
    3 gruszki
    80g suszonej żurawiny
    sok z 1 cytryny
    1 jogurt naturalny 150 g
    2 łyżki majonezu

    Dekoracja:
    cytryna
    koper
    czereśnie

Sałatka gruszkowo-selerowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1vxs6m7 1. Seler umyć, obrać i zetrzeć na tarce o bardzo małych oczkach.
  • image-15hu6e8 2. Gruszki obrać, wydrążyć środek i pokroić w bardzo drobną kostkę.
  • image-06n6e4l 3. Seler, gruszki i żurawinę wymieszać razem, dodać majonez, jogurt naturalny i doprawić sokiem z cytryny.
  • 4. Sałatkę odstawić na 1 godzinę do lodówki.
  • image-21rrbyl 5. Dodatkowo można sałatkę udekorować kawałkami cytryny, koperkiem i czereśnią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy