Sałatka francuska

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podobną jadłam w Paryżu. Ma wyjątkowy smak, a do tego jest zdrowa.

Składniki:

  • ● 1/2 główki białej kapusty
    ● 20 dag kiszonej kapusty
    ● 2 marchewki
    ● łyżka majonezu
    ● łyżka oliwy
    ● łyżka kwaśnej śmietany
    ● łyżka musztardy chrzanowej
    ● op. sosu winegret

Sałatka francuska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos mieszamy z odrobiną
    wody i oliwą. Dodajemy
    musztardę, majonez i śmietanę.
    Dokładnie mieszamy.
  • 2. Białą kapustę i marchewki
    myjemy. Kapustę szatkujemy,
    marchewki ścieramy na tarce.
    Obie kapusty i marchewkę
    układamy warstwowo, aż
    do wyczerpania składników
    (ostatnią warstwą powinna
    być marchewka).
  • 3. Warzywa polewamy sosem
    (nie mieszamy). Wkładamy
    do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy