SAŁATKA FASOLOWA Z TUŃCZYKIEM

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dzisiaj propozycja na węglowodanowe śniadanie w metodzie Montignac. I nie będzie to kromka pumpernikla, czy chleba chrupkiego. Proponuję sałatkę z czerwonej fasoli i tuńczyka....

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - tuńczyk w sosie własnym (puszka): 1 sztuka
    - czerwona fasola*: 20 dekagramów
    - ogórek kiszony: 3 sztuki
    - musztarda Dijon: 1 łyżka
    - szczypiorek pokrojony: 2 łyżki

Sałatka fasolowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * można wykorzystać fasolę z puszki - w tym przypadku należy zwrócić uwagę czy w zalewie nie ma cukru
  • 2. Ogórka pokroić w większą kostkę. Ogórka, tuńczyka i fasolę odsączyć, dodać musztardę i wymieszać.
  • 3. Przed podaniem posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy