Sałatka fasolowa z porem i tuńczykiem

0 (0 ocen)

Błyskawiczna w przygotowaniu i na dodatek bardzo smaczna sałatka. Idelana na imprezy i niespodziewane wizyty gości.

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym,
    puszka czerwonej fasoli,
    2 duże pomidory,
    pęczek natki pietruszki,
    łyżka suszonego oregano,
    100g sera feta,
    por.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka fasolowa z porem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por dokładnie umyć, pokroić w krążki. Przelać wrzątkiem, porządnie odsączyć. Przełożyć do miski, dodać odsączonego, rozdrobnionego tuńczyka. fasolę odsączyć, opłukać i dodać do reszty. Pomidory umyć, pokroić w kostkę, dodać do tuńczyka. Fetę również pokroić w kosteczkę. Pietruszkę umyć, posiekać, wszystko połączyć. Doprawić oregano. Wymieszać. Odstawić na godzinę, by smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować