Sałatka drobiowo-fasolowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robienie sałatek to moja specjalność.

Składniki:

  • ● podwójny filet z kurczaka
    ● brokuł
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● puszka kukurydzy
    ● 2 łyżki majonezu
    ● 2 łyżki jogurtu naturalnego
    ● drobiowa kostka rosołowa
    ● sól
    ● pieprz

Sałatka drobiowo-fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy. Zalewamy ok. 1/2 l wrzątku i gotujemy z kostką do miękkości. Studzimy. Kroimy w kostkę. Brokuł myjemy i gotujemy na półtwardo. Dzielimy na małe różyczki. Fasolę i kukurydzę osączamy.
  • 2. Majonez mieszamy z jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy mięso i warzywa. Dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy