Sałatka czosnkowa z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta myjemy, osuszamy
i kroimy w kostkę. Posypujemy
z obu stron przyprawą
do gyrosa. Smażymy na oleju.
Dodajemy 2-3 przeciśnięte
przez praskę ząbki czosnku,
mieszamy. Odstawiamy do
wystygnięcia.
2.Brokuł dzielimy na różyczki.
Gotujemy w osolonej wodzie,
osączamy i studzimy.
Fasolę osączamy z zalewy.
Fetę kroimy w kostkę.
3.Sos: majonez mieszamy
ze śmietaną, ziołami i kilkoma
przeciśniętymi przez
praskę ząbkami czosnku.
4.W salaterce układamy
warstwami: mięso, fasolę
i fetę. Na wierzch wykładamy
brokuł. Sałatkę polewamy
sosem. Przed podaniem można
ją delikatnie wymieszać.
Komentarze