Sałatka czosnkowa z czerwoną fasolą

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest świetna na spotkania w gronie znajomych.

Składniki:

  • ● podwójny filet z kurczaka
    ● brokuł
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● 27 dag sera feta
    ● 2 łyżki majonezu
    ● 2 łyżki śmietany
    ● kilka ząbków czosnku
    ● zioła prowansalskie
    ● przyprawa do gyrosa
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka czosnkowa z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę. Posypujemy
    z obu stron przyprawą
    do gyrosa. Smażymy na oleju.
    Dodajemy 2-3 przeciśnięte
    przez praskę ząbki czosnku,
    mieszamy. Odstawiamy do
    wystygnięcia.
  • 2. Brokuł dzielimy na różyczki.
    Gotujemy w osolonej wodzie,
    osączamy i studzimy.
    Fasolę osączamy z zalewy.
    Fetę kroimy w kostkę.
  • 3. Sos: majonez mieszamy
    ze śmietaną, ziołami i kilkoma
    przeciśniętymi przez
    praskę ząbkami czosnku.
  • 4. W salaterce układamy
    warstwami: mięso, fasolę
    i fetę. Na wierzch wykładamy
    brokuł. Sałatkę polewamy
    sosem. Przed podaniem można
    ją delikatnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Filet z kurczaka Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować