Sałatka curry z kurczakiem, winogronami i kukurydzą

4.49 (200 ocen)

  • 50 min

Idealna sałatka letnio jesienna, kiedy sezon winogronowy w pełni, a cena tych owoców nie odstrasza. Prosta w przygotowaniu, syta, o słodkawym posmaku. Warto spróbować.

  • 50 min

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka,
    500 g słodkich winogron,
    1 puszka kukurydzy konserwowej,
    4 łyżeczki przyprawy curry,
    2 czubate łyżki jogurtu naturalnego,
    ½ szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z kurczakiem Wina

Sałatka curry z kurczakiem, winogronami i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0hacvfi 1. Pierś i winogrona opłukać, osuszyć i pokroić - pierś w średniej wielkości kostkę, winogrona na pół (oczyścić z pestek jeśli nie mamy odmiany bezpestkowej).
  • image-2bq1m5j 2. Pierś wrzucić na rozgrzaną patelnie, podlać wodą, dodać curry i wymieszać.
    Smażyć do czasu całkowitego odparowania płynów. Odstawić do ostygnięcia.
  • image-0bcurar 3. Do miski wrzucić pierś kurczaka, winogrona, osączoną kukurydzę i jogurt. Dokładnie wymieszać. Całość schłodzić w lodówce.

Porady

Polecam użycie winogron jasnych i ciemnych - sałatka będzie wyglądała efektowniej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Sałata Winogrona Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować