Sałatka cebulowo-marchewkowa

4.46 (195 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Sałatka ma oryginalny, słodki smak. Cały jej smak opiera się na specjalnej zalewie, w której gotujemy cebulę. Rewelacyjny smak przy połączeniu trzech składników:)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - cebula: 1 kilogram
    - marchew: 0.5 kilograma
    - jajka: 5 sztuk
    - majonez: 4 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    ZALEWA DO CEBULI::
    - woda: 1 szklanka
    - ocet: 0.5 szklanki
    - cukier: 3 łyżki
    - sól: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.46 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka cebulowo-marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i gotujemy ją w zalewie ok. 6-8 minut. Po upływie tego czasu, wyłączamy gaz i trzymamy ją jeszcze na piecu ok. 15 minut. Odcedzamy na sitku.
    Marchewkę gotujemy z Vegetą (podobnie jak na sałatkę warzywną). Obieramy i kroimy w kosteczkę. Łączymy z odsączoną cebulą i przyprawiamy.
    Dodajemy pokrojone w kostkę jajka (ugotowane na twardo) i majonez. Mieszamy i schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Piknik Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować