Sałatka brokułowo - pieczarkowa z sosem czosnkowym

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

Sałatka to obowiązek każdego weekendu :-)

  • 30 min

Składniki:

  • brokuł
    4 jajka
    3 łyżki fasoli czerwonej
    mały słoik pieczarek marynowanych
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    3 łyżki majonezu
    sól, pieprz
    duży ząbek czosnku (lub dwa małe)
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Sałatka brokułowo - pieczarkowa z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł dzielimy na różyczki parzymy ok. 5 minut we wrzątku po czym hartujemy w zimnej wodzie. Jajka gotujemy i dzielimy w ćwiartki. Pieczarki dzielimy na pół. Fasolę przelewamy zimną wodą i osączamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z majonezem, jogurtem, solą i pieprzem. Na półmisku układamy róże brokuła, jajka, pieczarki i fasolę. Polewamy sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Jajka Pieczarki Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować