Sałatka brokułowo – orzeszkowa

5 (165 ocen)

  • 15 min

Koleżanka poczęstowała mnie tą sałatką. A ja drżącą ręką nabierałam sobie porcję na talerz i z zamkniętymi oczami jadłam pierwszy kęs. Jakoś nie potrafiłam sobie wyobrazić, że brokuły i orzeszki, choć obie te rzeczy bardzo lubię razem mogą dobrze smakować. Jednak po pierwszym kęsie zakochałam się:))

  • 15 min

Składniki:

  • 2 brokuły świeże
    1 średnia czerwona cebula
    100g prażonych orzeszków ziemnych - mogą być solone lub nie
    ½ puszki kukurydzy konserwowej
    4 – 5 łyżek majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Orzeszki Sałatki

Sałatka brokułowo – orzeszkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły pokroić w różyczki blanszować w posolonym wrzątku przez 3 – 4 minuty, mają być lekko twarde, ostudzić. Cebulę drobno pokroić, kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać majonez doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować