Sałatka brokułowa z sosem czosnkowo-koperkowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczna i pożywna sałatka i to bez mięsa. :)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 średnie brokuły
    2 nieduże pomidory
    200 g żółtego sera, użyłam goudy
    150 g jogurtu naturalnego
    70 g majonezu, użyłam Kieleckiego
    2 łyżki posiekanego koperku
    1 ząbek czosnku

Sałatka brokułowa z sosem czosnkowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt wymieszać z majonezem. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz posiekany koperek. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.
  • 2. Brokuły podzielić na różyczki, dokładnie umyć i ugotować al'dente. Osączyć na sicie z nadmiaru wody i ułożyć na półmisku
  • 3. Pomidory umyć i pokroić w ósemki. Ser żółty pokroić w kostkę. Pokrojone pomidory i ser ułożyć między różyczkami brokuła.
  • 4. Sałatkę polać sosem i podawać

Porady

Brokuły możemy też ułożyć na talerzach, gdy chcemy przygotować pojedyncze porcje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy