Sałatka „boeuf”

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Przepis na tę tradycyjną rumuńską sałatkę mam od sąsiadki.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 70 dag wołowiny
    ● 4-5 ziemniaków
    ● 2-3 marchewki
    ● mały seler
    ● pasternak
    ● pietruszka
    ● 10 dag groszku
    ● 4-5 kiszonych ogórków
    ● papryka konserwowa
    ● ok. 500 ml majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka „boeuf” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki, ziemniaki,
    pietruszkę, selera i pasternak
    obieramy, a następnie
    gotujemy. Odcedzamy i studzimy.
    Kroimy w kostkę.
  • 2. Mięso myjemy i gotujemy
    do miękkości. Studzimy.
    Kroimy w kawałki.
  • 3. Ogórki i paprykę osączamy.
    Kroimy w kostkę, dodajemy
    do ugotowanych warzyw.
    Groszek osączamy i z mięsem
    wsypujemy do warzyw.
  • 4. 3/4 majonezu mieszamy
    z sałatką, doprawiamy. Wykładamy
    na talerz. Wierzch
    smarujemy majonezem.

Porady

Każdą porcję podajemy na liściu sałaty. Dekorujemy paskami ogórka i papryki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować