Sałatka „argentyńskie tango” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miętę myjemy i osuszamy.
Jabłka myjemy i obieramy.
Ogórki i pomidory myjemy
i kroimy z jabłkami w niewielką kostkę. Składniki mieszamy.
Wlewamy sok z pomarańczy.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Mieszamy z majonezem.
2.Sałatę myjemy i osuszamy
papierowym ręcznikiem. Wykładamy
niewysoką, najlepiej
kwadratową salaterkę.
3.Szynkę kroimy w paski
10x5 cm. Zwijamy w ruloniki
i układamy pionowo w salaterce
wzdłuż boków. Środek wypełniamy
sałatką. Dekorujemy
listkami mięty.
Porady
Aby ruloniki z szynki nie rozwijały się, spinam je wykałaczkami. Sałatkę można urozmaicić kukurydzą lub groszkiem z puszki.
Komentarze