Sałatka ananasowo-porowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię nie tylko jeść tę sałatkę. Przygotowanie też sprawia mi dużą frajdę.

Składniki:

  • duży por
    1/2 szkl. rodzynek
    puszka ananasa w plastrach
    puszka kukurydzy
    250 ml majonezu
    szczypta soli
    szczypta cukru

Sałatka ananasowo-porowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ananasa i kukurydzę osączamy. Pora oczyszczamy z wierzchnich liści, myjemy, kroimy w cienkie krążki, rozdzielamy. Rodzynki zalewamy gorącą wodą. Moczymy ok. 2 godzin, następnie odcedzamy.
  • 2. Połowę pora doprawiamy solą i cukrem, mieszamy. Resztę przelewamy
    wrzątkiem, dokładnie osączamy. Ananasa kroimy w małą kostkę.
  • 3. Ananasa, pora, rodzynki i kukurydzę mieszamy z majonezem. Przed podaniem sałatkę schładzamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy