● mała kapusta pekińska
● 2 pory
● 50 dag filetów z kurczaka
● puszka kukurydzy
● puszka czerwonej fasoli
● przyprawa do gyrosa
● sól, pieprz
● mały słoik majonezu
● olej do smażenia
Sałatka à la gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy i osuszamy.
Kroimy w niewielką
kostkę i oprószamy
przyprawą do
gyrosa. Smażymy
na rozgrzanym oleju.
Wyjmujemy i odstawiamy
do wystudzenia.
2.Kapustę myjemy
i osuszamy. Szatkujemy i solimy. Gdy puści sok,
wygniatamy. W taki sam sposób
przygotowujemy pory.
Fasolę i kukurydzę starannie
osączamy.
3.Mięso mieszamy z porem,
kapustą, fasolą i kukurydzą
(trochę warzyw zostawiamy
do dekoracji). Dodajemy majonez.
Doprawiamy do smaku
pieprzem. Ponownie mieszamy.
Dekorujemy.
Komentarze