Sałatka à la gyros

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Łatwo ją zrobić i jest naprawdę pyszna.

Składniki:

  • ● mała kapusta pekińska
    ● 2 pory
    ● 50 dag filetów z kurczaka
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● przyprawa do gyrosa
    ● sól, pieprz
    ● mały słoik majonezu
    ● olej do smażenia

Sałatka à la gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i osuszamy.
    Kroimy w niewielką
    kostkę i oprószamy
    przyprawą do
    gyrosa. Smażymy
    na rozgrzanym oleju.
    Wyjmujemy i odstawiamy
    do wystudzenia.
  • 2. Kapustę myjemy
    i osuszamy. Szatkujemy i solimy. Gdy puści sok,
    wygniatamy. W taki sam sposób
    przygotowujemy pory.
    Fasolę i kukurydzę starannie
    osączamy.
  • 3. Mięso mieszamy z porem,
    kapustą, fasolą i kukurydzą
    (trochę warzyw zostawiamy
    do dekoracji). Dodajemy majonez.
    Doprawiamy do smaku
    pieprzem. Ponownie mieszamy.
    Dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy

4.96 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Zapiekanka à la gyros

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

4.41 (179 ocen)

Kotlety a la gołąbki

4.41 (179 ocen)

Kotlety à la gołąbki

nika9085 Gołąbki inaczej 2 godz. 20 min

4.23 (210 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sałatka gyros

4.23 (210 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatka gyros

Our cooking space To jedna z moich ulubionych sałatek :) 45 min