Sałatka z kapusty z jajkami i polędwicą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam pyszną sałatkę z nutą czosnku, bardzo dobra na zimowe dni..

  • 30 min

Składniki:

  • - 200 g kapusty białej
    - kawałek pora
    - 5 jajek ugotowanych na twardo
    - 5 plasterków polędwicy sopockiej
    - pół puszki kukurydzy
    - 3-4 ogórki konserwowe
    - sól, pieprz
    - 3 ząbki czosnku
    - 3 łyżki majonezu
    - 4 łyżki jogurtu greckiego

Sałatka z kapusty z jajkami i polędwicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i posypać solą aby zmiękła. Pora pokroić w talarki i sparzyć wrzącą wodę. Ogórki, jajka i polędwicę sopocką pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Wszystkie warzywa przełożyć do miski, dodać sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez, jogurt grecki i wszystko wymieszać. Podawać...

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy