Z tuńczykiem i fetą

4.51 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Szybka i prościutka przekąska na wizytę niespodziewanych gości.

Składniki:

  • (na 2 porcje)
    pół op.mieszanki sałat
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    15 dag sera feta
    kilka czarnych oliwek
    nasiona z połowy granatu
    4 łyżki śmietanki 30%
    2 łyżeczki majonezu
    łyżeczka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.51 (158 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Z tuńczykiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałaty umyj, osusz, tuńczyka dokładnie osącz z zalewy. Ser pokrój w drobną kostkę.
  • 2. Przygotuj sos: połącz śmietankę z majonezem i sokiem z cytryny.
  • 3. Na talerzu rozłóż sałaty, na nich kawałki tuńczyka. Posyp fetą, przekrojonymi na pół oliwkami. Polej sosem i udekoruj owocami granatu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Granat Oliwki Sałata

Notka redakcyjna

PP_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować