Lekka wiosenna sałatka z rzodkiewki z dodatkiem kukurydzy i cukinii oraz dresingiem jogurtowym jest lekka, szyba w przygotowaniu i nieskomplikowana. Świetna jako dodatek do dan z grilla, mięs i ryb.
Składniki:
2 pęczki rzodkiewki
½ cukinii
pęczek dymki
½ puszki kukurydzy
3 łyżki jogurtu greckiego
sok z cytryny
sól, czarny pieprz, koperek, czosnek granulowany (lub zamiennie sos sałatkowy)
Sałata z rzodkiewki i kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa myjemy. Cukinie kroimy w grubsze plastry a te w małą kosteczkę. Rzodkiewki również kroimy w drobna kostkę. Kukurydze odsączamy z zalewy. Dymkę drobno siekamy. Warzywa łączymy w miseczce. Z jogurtu greckiego, soku z cytryny i przypraw (ewentualnie sosu sałatkowego) przygotowujemy dressing, który łączymy z warzywami. Serwujemy do grillowanego mięsa lub ryby.
Komentarze