Sałata z rzodkiewki i kukurydzy

4.5 (149 ocen)

Lekka wiosenna sałatka z rzodkiewki z dodatkiem kukurydzy i cukinii oraz dresingiem jogurtowym jest lekka, szyba w przygotowaniu i nieskomplikowana. Świetna jako dodatek do dan z grilla, mięs i ryb.

Składniki:

  • 2 pęczki rzodkiewki
    ½ cukinii
    pęczek dymki
    ½ puszki kukurydzy
    3 łyżki jogurtu greckiego
    sok z cytryny
    sól, czarny pieprz, koperek, czosnek granulowany (lub zamiennie sos sałatkowy)
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałata z rzodkiewki i kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Cukinie kroimy w grubsze plastry a te w małą kosteczkę. Rzodkiewki również kroimy w drobna kostkę. Kukurydze odsączamy z zalewy. Dymkę drobno siekamy. Warzywa łączymy w miseczce. Z jogurtu greckiego, soku z cytryny i przypraw (ewentualnie sosu sałatkowego) przygotowujemy dressing, który łączymy z warzywami. Serwujemy do grillowanego mięsa lub ryby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dymka Rzodkiewka Sałata Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować