Sałata z oliwkami i mozzarellą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lekka, pyszna, idealna na kolację. Jej zrobienie zajmuje chwilę. Polecam nie tylko osobom dbającym o linię.

Składniki:

  • ● 1 główka kruchej sałaty
    ● 1 ogórek
    ● 1 pęczek rzodkiewek
    ● 8 małych kulek mozzarelli
    ● kilka czarnych oliwek bez pestek
    ● 6 łyżek oliwy
    ● 2 łyżki octu winnego
    ● 1 łyżeczka musztardy
    ● 1/2 pęczka szczypiorku
    ● sól, pieprz

Sałata z oliwkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy i osuszamy
    w suszarce do warzyw lub układamy na papierowym
    ręczniku. Suche liście rwiemy
    na mniejsze kawałki.
  • 2. Ogórka myjemy, obieramy
    i kroimy w cienkie plasterki.
    Rzodkiewki myjemy, obcinamy
    końcówki i również kroimy
    w cienkie plasterki. Opłukany
    i osączony szczypiorek drobniutko
    siekamy.
  • 3. Warzywa układamy w salaterce,
    dodajemy oliwki i osączone
    z zalewy kuleczki mozzarelli.
  • 4. Z oliwy, octu winnego, soli,
    pieprzu i musztardy robimy
    sos i polewamy nim sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Komentarze

Podobne przepisy