Sałata z brokułem, pstrągiem i pomarańczą

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Uwielbiam eksperymentować ;)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - wędzony pstrąg: 0.5 sztuki
    - brokuły: 0.5 sztuki
    - pomarańcza: 1 sztuka
    SOS MIODOWY:
    - czerwona cebula: 0.5 sztuki
    - czosnek: 2 ząbki
    - rzodkiewki: 4 sztuki
    - miód: 1 łyżeczka
    - oliwa: 5 łyżek
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
    - imbir, kolendra mielona, sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy

Sałata z brokułem, pstrągiem i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Różyczki brokuła wrzucić do wrzątku na 3-4 minuty.Na talerzu ułożyć kompozycję ze zblanszowanego brokuła, pstrąga oraz pomarańczy. Całość polać sosem miodowym. (cebulę i rzodkiewki drobniutko posiekać, wycisnąć czosnek i połączyć z oliwą, sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, łyżeczką miodu, solą, pieprzem, kolendrą i imbirem)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Miód Pstrąg Pomarańcze

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować