Sałata wiosenna z grillowanym mięsem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Wiosenny lekki obiad w sam raz na ulały!

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • kładniki:

    główka sałaty radicchio
    główka sałaty lodowej
    pęczek rzodkiewek
    4 pomidory
    pęczek szczypiorku
    4 łyżki kukurydzy konserwowej
    1/2 czerwonej cebuli
    1 kalarepa

    Składniki: dresingu

    1/4 szklanki miodu
    1/4 szklanki oliwy z oliwek
    sok z jednej cytryny
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka octu winnego jabłkowego

    Składniki: pesto do mięsa

    1 szklanka liści bazyli
    1/2 szklanki liści oregano
    4 ząbki czosnku
    1 żółta papryczka chili
    1 łyżeczka sosu green mild Jalapeno
    1/4 szklanki oliwy z oliwek
    sok z 1/2 cytryny
    garść orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Sałata wiosenna z grillowanym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Składniki dresingu połączyć w słoiku, dobrze wstrząsnąć i odstawić.
    Składniki pesto zmiksować w blenderze a następnie obtoczyć w nim pokrojoną na małe plastry wieprzową szynkę i odstawić na pół godziny do lodówki.
    Przygotować sałatę. Wykroić środki, postrzępić sałatę na kawałki, wymieszać razem i rozdzielić na cztery talerze. Kalarepę i rzodkiewkę pociąć na cieniutkie plastry na tarce. Pomidor pokroić na plasterki, szczypiorek drobno posiekać,czerwoną cebulę posiekać na piórka.
    Podzielić składniki na cztery talerze, posypać każdy z nich łyżką kukurydzy i szczypiorku, odstawić.
    Mięso smażyć bez tłuszczu na grillowej patelni z obu stron, gdy będzie gotowe położyć obok sałaty na talerzu i skropić dresingiem.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować