Sałata Obiadowa

0 (0 ocen)

Lekka, pasująca do każdego obiadu. Moja ulubiona.

Składniki:

  • główka kruchej sałaty
    2 marchewki
    1 duży pomidor
    1 czerwona cebulka
    pół ogórka
    Sos:
    2,5 łyżki oliwy
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    1 łyżeczka Dijon
    1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
    pieprz, sól,
    szczypta cubrycy i majeranku

Sałata obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę porwać palcami na kawałki. Pomidora pokroić w kostkę. Ogórek pokroić w plastry, potem na 4 części. Cebulkę pokroić w piórka. Marchewkę obrać i nożem szczelinowym wycinać z niej cienkie plastry. Wszystkie warzywa mieszamy, polewamy sosem chwilę przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy