Sakiewki z kapustą

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zwykłe naleśniki też mogą być oryginalnym daniem. W kształcie sakiewek są ciekawym urozmaiceniem codziennego posiłku.

Składniki:

  • Ciasto: 2 szkl. mąki
    ● 2 jajka
    ● 2 łyżki oleju
    ● 1,5 szkl. mleka
    ● 1/2 szkl. wody
    ● 1/2 łyżeczki soli
    ● 1/2 łyżeczki cukru
    Farsz: 1/2 główki kapusty
    ● 1 cebula
    ● tłuszcz
    ● sól
    ● pieprz
    ● szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ciasto naleśnikowe

Sakiewki z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto miksujemy,
    odstawiamy na 30 minut
    i smażymy naleśniki.
  • 2. Robimy farsz: kapustę obieramy
    z wierzchnich liści, wycinamy
    głąb i gotujemy. Ostudzoną
    i odciśniętą mielimy. Obraną
    cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy,
    dodajemy kapustę,
    przyprawiamy i zasmażamy.
  • 3. Farsz nakładamy na naleśniki,
    formujemy sakiewki i związujemy
    szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować