Sakiewki z farszem z ciasta francuskiego

4.5 (172 ocen)

łatwe do przygotowania, smaczne , na szybką przekąskę

Składniki:

  • * 1 opakowanie ciasta francuskiego
    * 250 g pieczarek
    * 3 parówki drobiowe
    * 2 łyżki kukurydzy z puszki
    * 2 łyżki papryki czerwonej
    * 1 ogórek konserwowy
    * 4 łyżki żółtego sera startego na dużych oczkach
    *1 łyżka masła
    * sól,pieprz,przyprawa w płynie do zup.
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sakiewki Przystawki

Sakiewki z farszem z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrobić farsz:
    pieczarki, umyć, pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na patelni na maśle, ostudzić.
    Ogórka , paprykę i parówki pokroić w drobną kostkę. Wszystko wymieszać razem dodać pieczarki, kukurydze i ser, przyprawić wg uznania.
  • sakiewki z farszem 2. Ciasto pokroić na 12 kwadratów.
    Formę do babeczek wysmarować olejem, włożyć kwadraty z ciasta i i napełnić farszem
  • sakiewki nadziane 3. sakiewki pozamykać
  • upieczone sakiewki 4. piec w 200 stopniach C ok 20 -25 min
  • nadziewane sakiewki francuskie
5. smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować