Sakiewki w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab kroimy na 2 porcje, wykrawamy sakiewki uważając by nie zrobić dziur w mięsie. Posypujemy solą i pieprze a do środka wkładamy obrany i pokrojony w plasterki czosnek. Wkładamy do lodówki. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki wkładamy do graczka z masłem, obraną cebulą i pokrojoną w cienkie plasterki. Smażymy do wyparowania wody. Kroimy w kostkę ser i szynkę dokładamy 2 łyżki pieczarek i farsz nakładamy do mięsa (wyjmujemy czosnek). Gotowe schaby panierujemy w mące z pieprzem potem w jaju z szczyptą soli i łyżce bułki tartej wymieszanej z drobno posiekanym szczypiorkiem oraz resztą też drobno posiekanych pieczarek. Obsmażamy na złoto z obu stron wkładamy i zawijamy w folię aluminiową (by mięso się upiekło a panierka nie przypaliła) po czym pieczemy w 200 stopniach 30min.
Porady
Ja nie zdążyłam nawet sałatki dołożyć ponieważ tak szybko zniknęły. Fajnie do tego mięska by pasowała.
Komentarze