Sakiewki w boczku

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy znudziły mi się mielone i kurczak, wymyśliłam to danie.

Składniki:

  • ● 8 udek
    ● 8 plastrów parzonego boczku
    ● 35 dag mielonego mięsa
    ● cebula
    ● ząbek czosnku
    ● przyprawy: do mielonego mięsa i kurczaka, sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sakiewki w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z udek usuwamy kości. Mięso rozbijamy tak, aby nie uszkodzić skóry. Farsz: mielone mięso mieszamy z pokrojonymi drobno czosnkiem i cebulą. Doprawiamy.
  • 2. Udka układamy skórą do dołu, nakładamy farsz. Formujemy sakiewki, związujemy. Oprószamy przyprawami i owijamy boczkiem. Pieczemy godzinę w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso mielone

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować