Sakiewki naleśnikowe z pieczarkami i serem

4.49 (158 ocen)

  • 40 min

Sakiewki cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. Warto je przygotować, bo są przepyszne.

  • 40 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    1,5 szklanki mleka,
    1 jajko,
    1 szklanka mąki,
    szczypta soli,
    olej do smażenia,
    Farsz:
    400g pieczarek,
    1 cebula,
    100 g sera żółtego,
    sól,
    pieprz,
    oliwa,
    szczypiorek,
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sakiewki Naleśniki

Sakiewki naleśnikowe z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mleka dodajemy jajko, mąkę oraz sól. Wszystko razem miksujemy. Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy cienkie naleśniki.
  • 2. Pieczarki oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na oliwie smażymy pieczarki razem z cebulą przez około 10 minut. Oprószamy solą i pieprzem.
  • 3. Na środek naleśników nakładamy porcję pieczarek. Posypujemy startym na tarce o dużych otworach żółtym serem. Naleśniki składamy w sakiewki i związujemy szczypiorkiem.
  • 4. Sakiewki układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy około 10 minut w temperaturze 170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować