Podudzia z kurczaka w cieście francuskim

4.5 (179 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Propozycja na odświętny obiad i nie tylko...

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 6 podudzi z kurczaka

    1 ciasto francuskie

    olej do smażenia

    Składniki marynaty:

    olej,sól,pieprz,przyprawa uniwersalna,sos sojowy,4 ząbki czosnku,papryka w proszku,dowolne zioła
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia z kurczaka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podudzia z kurczaka w cieście francuskim 1. Podudzia z kurczaka wypłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.Składniki na marynatę wymieszać w misce i włożyć do niej podudzia.Marynować minimum 1 godz.,można zostawić nawet na całą noc.Następnie podudzia obsmażyć z każdej strony na złoty kolor i odstawić do wystygnięcia.
  • Podudzia z kurczaka w cieście francuskim 2. Ciasto francuskie pociąć na paseczki o szerokości ok.1,5 cm mięso owinąć paseczkami ciasta tak,aby paseczki zachodziły jeden na drugi.
  • Podudzia z kurczaka w cieście francuskim 3. Posmarować jajkiem lub białkiem ,wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i piec ok. 30-40 min.Podawać z ziemniakami i dowolną surówką. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować