Sakiewki francuskie ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Szpinak to samo zdrowie.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    250 g mrożonego szpinaku
    100 g serka topionego śmietankowego
    50 g sera żółtego
    2 ząbki czosnku
    sól,pieprz
    jajko



Sakiewki francuskie ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sakiewki 1. Szpinak wrzucamy na gorącą patelnie. Gdy się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie serek topiony , sól i pieprz. Podsmażamy aż serek się połączy ze szpinakiem.Ser ścieramy na tarce na duzych oczkach.
    Ciasto francuskie dzielimy na nieduże kwadraty. Na każdy nakładamy farsz i trochę startego sera i łączymy rogi. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy każdą sakiewkę rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy