Sajgonki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne i oryginalne. Wnoszą miłe urozmaicenie do codziennego menu.

Składniki:

  • ● 80 dag mielonego mięsa
    ● sól, pieprz
    ● kurkuma
    ● olej
    ● papier ryżowy
    Sos czosnkowy:
    ● 20 dag jogurtu naturalnego
    ● ząbek czosnku
    ● sól

Sajgonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawiamy solą,
    pieprzem i kurkumą. Dokładnie
    mieszamy. Podsmażamy
    na rozgrzanym oleju.
  • 2. Arkusze papieru ryżowego
    moczymy chwilę pojedynczo
    w ciepłej wodzie, a następnie
    wykładamy na blat. Nakładamy
    po porcji mięsa i zwijamy
    ciasno w rulony. Smażymy
    z obu stron na złoto na rozgrzanym
    oleju.
  • 3. Sos: czosnek obieramy,
    drobno siekamy. Wsypujemy
    do jogurtu i dokładnie mieszamy.
    Doprawiamy solą. Polewamy
    sajgonki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy