Rzodkiewkowa zupa z curry

0 (0 ocen)

Lekka zupa z orientalną nutą.

Składniki:

  • 4 pęczki rzodkiewki
    1 duża biała cebula
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki oleju
    2 szklanki bulionu warzywnego
    1 szklanka mleka
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżka curry
    szczypta chilli
    sok z cytryny do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku
    sól do smaku

Rzodkiewkowa zupa z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rzodkiewkowa zupa z curry 1. Cebulę i czosnek posiekać - smażyć 5 min na rozgrzanym oleju, mieszając. Następnie dodać pokrojoną na małe kawałki rzodkiewkę, oprószyć curry i smażyć jeszcze 2 - 3 min, mieszając. Całość oprószyć mąką - chwilę zasmażyć. Powoli wlać bulion i mleko, mieszając. Dodać chilli. Gotować 10 - 15 min. Zupę doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy