Rzeżucha na wielkanocnym stole

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

można powiedzieć, że jest "wielofunkcyjna" - jako ozdoba stołu, dekoracja jedzenia i oczywiście jako dodatek do świątecznych potraw jest świetna do podjadania :)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - talerzyk plastikowy: 1 sztuka
    - waciki do twarzy: 10 sztuk
    - rzeżucha (nasionka -1 paczka): 1 sztuka

Rzeżucha na wielkanocnym stole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzeżucha wyhodowana na wacikach może służyć do zdobienia świątecznego stołu - waciki możemy umieszczać w świeczniczkach, puzdereczkach, naczynkach, skorupkach jaj - a rzeżuchę przy okazji jedzenia możemy skubać i podjadać. :)
  • 2. Na talerzyku ułóż waciki i wlej odrobinę wody, tak by były wilgotne. Na każdym krążku wysyp gęsto nasiona. Umieść na parapecie okiennym.
  • 3. Podlewaj codziennie - delikatnie, nie zalewaj. Rzeżucha potrzebuje około 3 dni by wyrosnąć do około 2 cm.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy