Ryżowy przysmak z malinami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ma konstystencję kaszki, polecam uczulonym na nabiał i gluten. Ten deserek robię dla synka i zajada z wielkim smakiem.

  • 30 min

Składniki:

  • torebka ryżu
    2 garście mrożonych malin(oczywiście w sezonie używamy świeżych)
    cukier do smaku
    woda

Ryżowy przysmak z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z malin odkładam kilka sztuk do dekoracji, resztę wkładam do rondelka i zalewam wodą (tyle by lekko przykryła maliny). Zagotowuję i dodaję cukier do smaku. Odstawiam na bok. Ryż gotuję do miękkości. Kiedy lekko przestygnie wkładam go razem z malinami do blendera i miksuję. Podaję w pucharkach.

Porady

Deser wyjdzie jeszcze smaczniejszy kiedy ryż ugotujemy na mleku. Można dodawać inne sezonowe owoce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy