Ryżowy przysmak

0 (0 ocen)

Proste, bez pieczenia, idealny deser

Składniki:

  • Szklanka ryżu
    Szklanka cukru
    1 litr mleka
    4 czubate łyżki kakao
    Kostka margaryny
    Paczka okrągłych biszkoptów

Ryżowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy mleko z cukrem, kakao i margaryną do momentu całkowitego jej rozpuszczenia. Do wrzącego mleka wsypujemy ryż i gotujemy aż do miękkości ryżu i zgęstnienia masy. Gęstą i ciepłą masę wylewamy na ułożone w blaszce (ok. 24x28 cm) biszkopty i po ostygnięciu wstawiamy na noc do lodówki. Podajemy polane śmietanką i leciutko posypane wiórkami z czekolady. Można też przed wstawieniem do lodówki na chłodną masę wylać krem budyniowy bądź inny waniliowy/ śmietankowy lub zrobić bitą śmietanę. Polecam!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy